Om os

Arkitektfirmaet Friborg og Lassen er en veldrevet tegnestue med årelang erfaring. Vi beskæftiger os fortrinsvis med renovering, restaurering og modernisering af eksisterende beboelsesejendomme, skolebyggeri, alment boligbyggeri samt rådgivning til andelsboligforeninger og ejerforeninger.

Vi besidder en stor historisk viden om byggeteknik, materialevalg og farveholdning gennem tiderne, samtidig med at vi har fingeren på pulsen ift. at etablere moderne boliger i eksisterende bygninger, fremtidssikre boligforeninger, forny skolelokaler til tidens læringsformer og meget andet.

Kombinationen af historisk viden og en god forståelse af krav til det moderne rum, giver os en særlig indsigt, når en bygherre ønsker at modernisere, ombygge eller bare vedligeholde sin ejendom.

Ved hvert projekt indgår vi i tæt dialog med bygherrer, brugere og samarbejdspartnere, for at opnå det helstøbte projekt, som tilgodeser bygherrens ønsker og interesser.

Projekter gennemføres med professionel byggestyring af vores højt kvalificerede team.

Historien bag tegnestuen.
Tegnestuens oprindelse strækker sig helt tilbage til 1919, hvor den kun 21 årige Steen Eiler Rasmussen vandt ikke mindre end 3 arkitektkonkurrencer.
Steen Eiler Rasmussen tegnede det nu fredede Ringsted Rådhus i 1937 og udførte sit hovedværk, opførelse af bydelen Tingbjerg i årene fra 1942 til begyndelsen af 70-erne, i samarbejde med professor C. Th. Sørensen, professor Jens Chr. Thirstrup, Kai Lyngfeldt Larsen, Sven Friborg og Karl Johan Lassen.

Senere blev professor Jens Chr. Thirstrup, Kai Lyngfeldt Larsen og Sven Friborg kompagnoner i firmaet.
Da Steen Eiler Rasmussen og Jens Chr. Thirstrup i begyndelsen af 70-erne trak sig tilbage, videreførte Sven Friborg og Kai Lyngfeldt Larsen tegnestuen, som Lyngfeldt Larsen og Friborg A/S, hvor senere Karl Johan Skovgaard Lassen blev partner. Sideløbende med denne tegnestue fortsatte tegnestuen Steen Eiler Rasmussen sit virke. Dette bestod i store sanerings- og byfornyelsesopgaver, bl.a. Rosengårdskarrèen og Mikkel Bryggersgadekarrèen, begge præmierede.

De 2 tegnestuer fungerede som en enhed, og da Kai Lyngfeldt Larsen i begyndelsen af 90-erne trak sig tilbage, blev de 2 tegnestuer ført videre af Sven Friborg og Karl Johan Skovgaard Lassen sammen med den nytiltrådte partner Gunnar Friborg under navnet Friborg & Lassen A/S.

Friborg & Lassen har frem til 2021 været drevet af arkitekterne Karl Aurvig-Huggenberger, som direktør, og Henrik Lind som partner.

Arkitektfirmaet RUM har i 2021 købt Friborg og Lassen. Målet for den nye konstellation er en fortsat udvikling af bæredygtig arkitektur, der gør en forskel. Med 60 kompetente medarbejdere og 153 års samlet erfaring som dedikeret arkitektrådgiver indtager RUM og Friborg + Lassen en stærk position i markedet.

RUM ejes af arkitekterne Anders Johansen, Karin Elbek og Claus Jensen. RUMs administrerende direktør Karin Elbek og bestyrelsesformand Birgitte Brinch Madsen er henholdsvis administrerende direktør og bestyrelsesformand i Friborg og Lassen. De tidligere ejere, arkitekt Karl Aurvig-Huggenberger og bygningskonstruktør Henrik Lind, er henholdsvis seniorkonsulent og projektleder i virksomheden.

Læs mere på www.rum.as